Sunday, June 21, 2009

- -

no ride today....
too lazy.... not feeling good... no mood... no motivation.... no energy... bla bla bla... -insert lame excuse here-

Monday, June 15, 2009

-simple ride-


sebab asyik layan DH kat super-V je tiap-tiap minggu, maka.... daya kayuh XC aku makin berkurang.... so... kena start le training balik.... hari rabu ader mesyuarat kat ipoh, so balik awal... so pegi la kayuh... Taman Meru --> Chemor --> Taman Meru.... since aku tak de cyclometer...tak dpt nak check berapa km... tapi mengikut google map...ader la dalam 10.6km... so pegi balik dalam 21.2km... jadi la...dari tak kayuh langsung...

sabtu petang try kayuh lagi... kayuh kata belakang rumah benjo... kat area bukit kat sekolah taman jati... ok la... syok....

tapi..... ahad, semalam.... perghhhhhhhhhh..... mcm nak tercabut jantung, kepala lutut ngan kaki..... ikut pegi singletrack kat taman indah..... aku dah nak patah balik dah... memang penats.. tapi derang memang sporting... bagi semangat dan tunggu aku... isk isk isk... amik ko... nak sgt layan super-V.... selamat tak muntah layan XC semalam..... hehehhehehehhe.......
kpd abg awie,abg wari and the geng.......... sorry kacau korang training utk jamboree..... isk isk isk...

Monday, June 08, 2009

-SantaCruz Vs Abdullah Adil-

assalamualaikum semua...


dah lama tak update entry blog nih... sejak golek2 kat superV hari tuh..... aku skang nih layan ciken loop je... takut rim bengkok lagi...nak tukar rim tak de duit.. tahap gaban z belah lapan punyer sengkek nih....ride pun slow2 je... hehehehe

mula2 aku ingat kenduri adil 6hb...so ahad 7hb tuh buleh la aku masuk race nih.....tgk2 datang kad kawen.... 7hb daaaaa..... isk isk isk.... tapi... i wont miss his wedding even for the world....kawan baik kawen beb... takkan tak pegi... superV tuh sentiasa ader je kat ipoh tuh... lagi pun... aku baru je kayuh 6 bulan.... kenal ngan adil nih dah dekat 10tahun dah... sejak matrix kejut upm 1999... hehehhehe.... sama2 lulus/fail....sama2 main moto... dan bnyak lagi la...nak list kat sini tak cukup bandwith nanti... hehehhehehe...
so since ahad 7hb hari race tuh aku nak pegi KL untuk kenduri adil... maka hari sabtu 6hb tuh aku turun la trek utk layan seround sebelum geng2 pro-rider datang... hehehhehe...tak ramai training pagi sabtu tuh... just 4-5 rider je... aku dah janji ngan mus dbi (kembarakita.multiply.com) nak ride dan jumpa kat paking 7:30pg...

nih dia last drop utk race nih.... aku lepas tau drop nih... hehehehe...senang je... just jgn land tayar depan dulu dah le... hehehehenih aku ngan mus time kat starting point... gile penats... tolak beskal rilek gile.. siap sembang2 lagi.... hehehhe.... time nih dah sampai bawah dah.... tgh tunggu rider2 lain turun plak.. hehehehe ......kalau perasan.. kat belakang tuh baju biru ngan kopiah itam tuh... wahid-senario... dia rupa2 nyer geng2 htr-ipoh jugak... hehehhee.... sporting la brader wahid... antara rider2 yg tgh lepak....






video

benjo... aku terkejut tgk2 dia sampai... selamat sempat amik video... hehehhe

video

nih plak geng2 yeti dan blur....

so 7hb... aku pegi kenduri adil plak...
sampai2 sana ngam2 pengantin pun sampai..... sungguh segak bergaya en adil.... sama padan dgn pasangannyer puan yati...(dah bukan miss dah.... tak buleh panggil meez titie dah...)


bergambar dengan shah....

kat sana... bnyk jumpa member lama... shah terutamanyer.... pas tuh ader ehsan.j boolat ngan wife, zila...ader muhazrol ngan wife, dewi ngan anak.... ader nik wafdi,lin n baby.... (nik nadzmi sebenarnye nama dia... sapa ntah pegi bagi nik wafdi plak time uni dulu....hehehhe)...ader zamree + tiey... ader faizul + awek?.... pas tuh ader gak member lain mcm yunus ngan tunang... syami (dtg sorang...).....aku dtg sorang je... sebab aku konfem akan lepak lama gile2...


adil dan meez titie di pelamin....

SELAMAT PENGANTIN BARU DAN SEMOGA BERBAHGIA SELALU

balqis kata, ngape tak amik gambor banyak2? ..... mcm mana nak amik gambor... kite dok sembang2 je... tak sempat nak amik gambor... hehehhehe

last but not least.... the car that tought me about motorsport.... hehehehehe